Plan van STVV blijft duidelijk: 'Suzuki verkopen voor vijf miljoen, maar aan wie?'

Plan van STVV blijft duidelijk: 'Suzuki verkopen voor vijf miljoen, maar aan wie?'

19-07-2021 11:48 Laatste update: 11:54
7

Van alle clubs uit Eerste Klasse A heeft Sint-Truiden zich de voorbije weken misschien wel het minst geroerd op de transfermarkt. Met Aboubakar Koïta streek er slechts één nieuwkomer neer in Haspengouwen. Ook aan uitgaande zijde valt er nauwelijks wat te beleven, al wil het bestuur daar dankzij Yuma Suzuki dolgraag verandering in brengen.

Eigenlijk aast STVV al sinds het einde van het vorige seizoen op een lucratieve verkoop van haar Japanse topschutter, die met zeventien competitietreffers toch wel de nodige adelbrieven kan voorleggen. Tot op heden liep er echter nog geen enkel concreet, afdoend bod binnen, meldt Het Belang van Limburg. Nochtans rekent de leiding wel degelijk op een verkoop van haar aanvaller. Vooraleer dat gebeurt, lijkt het ook moeilijk om versterkingen binnen te hengelen.

In totaal verlangt STVV vijf miljoen euro voor Suzuki. Hertha Berlijn en Fenerbahçe werden eerder al genoemd, maar er moet nog heel wat water naar de zee vloeien voor zij in actie schieten. Bovendien geeft Suzuki naar verluidt voorrang aan andere clubs. Welke dat dan moeten zijn, is koffiedik kijken. Bernd Hollerbach ziet het intussen met lede ogen aan. De nieuwe trainer van de Kanaries beschikt over een erg smalle kern en hoopt uiteraard dat zijn topschutter gewoon aan boord blijft.

Als STVV er toch nog in slaagt om Suzuki voor vijf miljoen van de hand te doen, wordt de Japanner in één klap de op één na duurste uitgaande transfer van de club. Enkel Takehiro Tomiyasu, een landgenoot, bracht meer geld in het laatje. Zijn deal met Bologna zou goed geweest zijn voor zo'n negen miljoen. Inmiddels staat Tomiyasu overigens op het punt om bij Tottenham Hotspur te tekenen.