'Liverpool wil graag verder met Henderson, maar onderhandelingen zitten muurvast'

'Liverpool wil graag verder met Henderson, maar onderhandelingen zitten muurvast'

19-07-2021 11:35

Liverpool moest afgelopen zomer Georginio Wijnaldum uitzwaaien en dreigt nu een nieuw hoofdpijndossier te krijgen. The Reds zijn met oudgediende Jordan Henderson in gesprek over contractverlenging, maar er zit volgens The Athletic weinig schot in de zaak.

Henderson kwam in 2011 over van Sunderland en ligt nog tot 2023 vast op Anfield. Volgens The Athletic wil Liverpool zijn verbintenis openbreken en zijn de gesprekken een aantal weken geleden opgestart, maar is er weinig progressie geboekt. Beide partijen zouden zelfs serieus vrezen voor een 'Wijnaldum-scenario': de kans is een stuk groter geworden dat Henderson zijn laatste Liverpool-seizoen tegemoet gaat, om een transfervrij vertrek in 2023 te voorkomen.

Wijnaldum liep deze zomer al uit zijn contract en tekende vlak voor het EK bij Paris Saint-Germain. Beide partijen waren ook lange tijd bezig met een contractverlenging, maar kwamen er uiteindelijk niet uit. Wijnaldum liet al eens doorschemeren dat hij wachtte op een geschikt moment om de details hierover naar buiten te brengen.