'Scifo is volledig overtuigd van viertal testers, met daarbij ook ervaren Duplus'

'Scifo is volledig overtuigd van viertal testers, met daarbij ook ervaren Duplus'

19-07-2021 10:30

Royal Excel Moeskroen moet weer helemaal vanaf nul beginnen. Na de degradatie uit Eerste Klasse A waait er een nieuwe wind op Le Canonnier, met de aanstelling van hoofdcoach Enzo Scifo als opvallendste wapenfeit. Nu is Moeskroen volop bezig aan de uitbouw van de spelerskern. Vier testers hebben alvast goede punten gescoord, met Frédéric Duplus als bekendste naam.

Duplus was tot vorig seizoen nog actief bij Oud-Heverlee Leuven, waar hij nog zes keer in de basis mocht starten van Marc Brys. Aan het einde van de rit beslisten beide partijen om uit elkaar te gaan. Nu heeft de 31-jarige Fransman dus zijn kans gekregen bij Moeskroen. Sinds vorige week traint hij mee in Henegouwen, net als drie andere testers.

Ook Manuel Angiulli, Calvin Dekuyper en Adrien Giunta zijn namelijk op proef. In de oefenpot tegen KV Oostende (0-0) van afgelopen zaterdag kregen zij alle vier speelkansen. Allemaal slaagden ze erin om Scifo te overtuigen, weet L'AvenirDe 26-jarige Angiulli, die onlangs vertrok bij het Nederlandse MVV, was zelfs één van de absolute uitblinkers.

Dekuyper werd gevormd bij Cercle Brugge, maar zit sinds eind 2019 zonder club, terwijl Giunta niet wist door te stromen vanuit de Academie van Standard Luik naar het eerste elftal. Mogelijk krijgen zij nu een contract voorgeschoteld bij Moeskroen. Eerder haalde de club met Christophe Diandy en Clément Tainmont al de nodige ervaring in huis.