Heymans denkt niet meteen basiskracht te zijn in Serie A: Te veel van het goede

Heymans denkt niet meteen basiskracht te zijn in Serie A: "Te veel van het goede"

19-07-2021 09:17
0

Daan Heymans rondde een van de meer opmerkelijke transfers vanuit de Jupiler Pro League af. De aanvallende middenvelder verruilde het gedegradeerde Waasland-Beveren voor Venezia, een nieuwkomer in de Italiaanse Serie A. In de voorbereiding heeft hij het er erg naar zijn zin.

Na enkele weken trainen bij zijn kersverse werkgever kan Heymans al een eerste balans opmaken. Het voetbal in de laars omschrijft hij als "pittiger" dan bij ons. "Als je in België een partijtje acht tegen acht afwerkt, is dat aan een gezapig tempo en heb je nog tijd om na te denken over je volgende stap. Hier geven ze je geen seconde", vertelt Heymans aan Het Laatste Nieuws.

Het lijkt wel een sprookje voor onze landgenoot, die bij Venezia tekende voor het zeker was van promotie. Toen de club er uiteindelijk in slaagde om zich te verzekeren van een ticket voor de Serie A, voelde dat voor hem "fantastisch" aan, al was hij ook "heel gelukkig" geweest mocht het slechts Serie B geworden zijn. "Het is een andere instelling om het seizoen mee aan te vatten, dat wel", verwijst hij naar de waarschijnlijke degradatiestrijd. 

Naar alle verwachting zal Venezia de komende weken nog investeren in versterking. Dat zou de positie van Heymans binnen de hiërarchie wel eens in gevaar kunnen brengen. Hij geeft echter aan "realistisch" te zijn. "Verwachten dat ik voor Nieuwjaar ineens alles speel, is misschien te veel van het goede", klinkt Heymans eerlijk. Zijn trainer, Paolo Zanetti, gaf hem wel al mee dat hij tevreden is met wat hij zag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie