OH Leuven hoopt nog stap vooruit te zetten: Met hulp van geplande versterkingen

OH Leuven hoopt nog stap vooruit te zetten: "Met hulp van geplande versterkingen"

19-07-2021 09:00

Afgelopen seizoen beleefde Oud-Heverlee Leuven een geslaagde terugkeer op het hoogste niveau. Lange tijd streed het mee voor een plekje in de Europe Play-Off, al moest het aan het einde van de rit vrede nemen met de elfde stek. Komt het er komend jaar wel van?

Als het van zowel het bestuur als trainer Marc Brys afhangt, is het antwoord op die vraag volmondig 'ja'. "Het motto van onze eigenaars is steeds beter doen en hoger reiken", beseft Brys bij Het NieuwsbladOHL is al even in handen van King Power, een bedrijf met wortels in Thailand en ook de grote baas bij Leicester City. Spelers en staf gaan graag mee in die ambitie, geeft Brys aan.

Nochtans weet de ervaren trainer maar al te goed dat het tweede jaar na promotie vaak het moeilijkst is. Een terugval heeft OHL echter niet in gedachten, integendeel. Brys en co willen dit seizoen "toch aangrijpen om een stap vooruit te zetten". Stiekem hopen de Vlaams-Brabanders om deze keer wél in de Europe Play-Off te geraken.

Op transfervlak is het voorlopig eerder stil aan Den Dreef. Met Kamal Sowah keerde één van de revelaties terug naar Leicester en ervaren kracht David Hubert koos voor Zulte Waregem, terwijl een heleboel andere, weliswaar minder belangrijke pionnen evenzeer andere oorden opzochten. Aan inkomende zijde vallen tot nu toe huurling Cenk Özkacar (Olympique Lyon) en linksachter Scotty Sadzoute (Lille OSC) op. Daarbovenop verwacht de technische staf nog enkele manschappen extra. "Met behulp van de nog geplande versterkingen gaan we er alles aan doen om deze ambitie waar te maken", besluit Brys.