De landstitel? Ik heb niet het gevoel dat Antwerp al zo ver staat

"De landstitel? Ik heb niet het gevoel dat Antwerp al zo ver staat"

19-07-2021 07:45 Laatste update: 07:52
14

Wie dingt komend seizoen allemaal mee voor de landstitel? Jacky Mathijssen is duidelijk: enkel Club Brugge en KRC Genk maken echt kans. Antwerp is voor hem voorlopig nog een maatje te klein.

"Twee clubs steken erbovenuit. Club Brugge en Genk. Op alle vlakken", geeft hij aan bij Het Belang Van Limburg. "Hun spelerskernen zijn intact gebleven of zelfs versterkt. Verder hebben die clubs financiële slagkracht, wat in deze tijden niet evident is. Geloof me, alle andere clubs draaien op dit ogenblik hun sacoche om en zijn hun kleingeld aan 't tellen. Bij hen zie ik eerder nog spelers vertrekken dan bijkomen. Die problemen kennen ze in Brugge en Genk niet."

Antwerp ziet hij niet als kandidaat. "Ik heb niet het gevoel dat de Great Old al zo ver staat. Het kan zijn dat ze daar bezig zijn met de samenstelling van een sterkere kern dan vorig seizoen. Maar haalt die ook al het nodige rendement? Bovendien moet dat gebeuren door een coach die nieuw is, die nog een inventaris moet maken van het aanwezige materiaal. Dat zijn te veel nieuwigheden om mee te dingen naar de hoogste kroon."