Nieuw Belgisch goudhaantje Matazo mag zich verheugen op veel speeltijd bij Monaco

Nieuw Belgisch goudhaantje Matazo mag zich verheugen op veel speeltijd bij Monaco

18-07-2021 23:47

Eliot Matazo mocht vorig seizoen al geregeld proeven van het grote werk bij AS Monaco, wat perspectief biedt voor de komende jaargang. Daar zal de huidige voorbereiding zeker geen verandering in brengen. Ook nu weer krijgt het Belgische toptalent volop kansen van coach Niko Kovac.

Afgelopen zaterdag oefende Monaco nog op het veld van Royal Antwerp FC. The Great Old hield het Franse nummer drie op een 0-0-gelijkspel. In de eerste helft deed Kovac voornamelijk beroep op jongelingen, waarna hij bij de rust zowat zijn hele elftal wisselde voor (iets) meer ervaren spelers. De enige die mocht blijven staan? De negentienjarige Matazo, die uiteindelijk pas na ruim een uur plaats moest ruimen. 

Het is lang niet de eerste keer in deze voorbereiding dat de Belgische jeugdinternational zijn kans mag gaan. Integendeel, op dit moment topt Matazo zelfs het lijstje van meeste minuten van de Monaco-selectie tijdens de oefencampagne. In totaal mocht hij al 150 minuten opdraven voor de club uit het Prinsdom. Daarin wist hij geen enkele keer te scoren of een assist uit te delen. 

Toch doet Matazo het voortreffelijk. Ook tegen Antwerp viel de youngster op met zijn zuivere baltoets, krachtige lichaam en gedisciplineerde positiespel. Ongetwijfeld zal hij ook bij de start van de Ligue 1 aan de bak komen bij Monaco.