Antwerp-fans kunnen mogelijke aanwinst Vines al eens scouten tijdens VS-Canada

Antwerp-fans kunnen mogelijke aanwinst Vines al eens scouten tijdens VS-Canada

18-07-2021 22:27

Euro 2020 en de Copa América mogen er dan wel opzitten, momenteel loopt er nog steeds een internationaal landentoernooi. In het noorden van Amerika staan namelijk de laatste groepswedstrijden van de Gold Cup op het programma. Royal Antwerp FC zal de Verenigde Staten met extra aandacht volgen.

The Great Old is nu al even op zoek naar een nieuwe linksachter, na het vertrek van Simen Juklerod en Jordan Lukaku. In eerste instantie leek dat Birger Meling te zullen worden, maar de Noor trekt naar Stade Rennes. Een andere, genoemde kandidaat is de Amerikaan Sam Vines. De 22-jarige jongeman uit Colorado staat naar verluidt nadrukkelijk in de belangstelling van Antwerp.

Momenteel heeft Vines echter andere zaken aan het hoofd. Deze avond komt de VS immers in actie op de Gold Cup tegen de buren uit Canada. De linksachter mag zich alvast opmaken voor een basisplek. Het is pas zijn tweede cap, nadat hij in het openingsduel tegen Haïti (1-0) ook al mocht starten. Het elftal van de Amerikanen, die bouwen aan een nieuwe voetbaltoekomst, is met een gemiddelde leeftijd van 24 overigens betrekkelijk jong.

Heel erg veel druk staat er niet op de ketel in VS-Canada, aangezien beide naties al verzekerd zijn van een stek in de kwartfinales. Enkel de groepswinst staat nog op het spel. In die strijd hebben de Canadezen een streepje voor, want hun doelpuntensaldo is eentje beter (8-7) dan dat van de VS. Vines en co zullen dus moeten winnen om alsnog als nummer één door te stoten.