Amallah hoeft niet te rekenen op speelkansen: Momenteel doen we het zonder hem

Amallah hoeft niet te rekenen op speelkansen: "Momenteel doen we het zonder hem"

18-07-2021 21:33
1

Standard Luik slaat (alweer) een nieuwe weg in voor het komende seizoen. Ervaren krachten die zwaar op het budget wegen, zoals Mehdi Carcela, Maxime Lestienne en Selim Amallah, moeten eigenlijk nog ophoepelen. Ook voor die laatste is er dus geen plaats meer.

Waar rond de sportieve meerwaarde van een Carcela of Lestienne zeker vraagtekens geplaatst kunnen worden, is Amallah ontegensprekelijk een waardevolle speler voor de Rouches. Dat weerhoudt het bestuur er echter niet van om hem naar de uitgang te begeleiden. Mbaye Leye staat volledig achter die beslissing, zo blijkt.

In gesprek met RTBF geeft de trainer van Standard aan dat Amallah wel degelijk wedstrijdfit is. "Maar enkele anderen hebben een goede voorbereiding achter de rug. Daarom doen we het momenteel zo, zonder hem", aldus Leye, die ervan overtuigd is dat mogelijke vervangers klaar zijn om voor de nodige resultaten te zorgen tijdens de seizoensstart.

Door haar financiële problemen heeft Standard dit tussenseizoen nog geen enkele noemenswaardige versterking kunnen aankondigen. De voorbije weken kregen dan ook een heleboel jongeren de kans om zich te bewijzen. De Rouches zullen tijdens het seizoen op hen moeten rekenen om er iets van te maken.