L'Équipe: 'Manchester United haalt Varane voor 60 miljoen euro'

L'Équipe: 'Manchester United haalt Varane voor 60 miljoen euro'

18-07-2021 14:40
5

De tweede megatransfer van Manchester United lijkt een kwestie van tijd, meldt L'Équipe. Jadon Sancho werd al voor ruim negentig miljoen euro binnengehaald en Raphaël Varane moet ook de hoofdprijs gaan kosten.

Dat de verdediger na tien jaar Real Madrid openstond voor een nieuwe uitdaging, was al langer bekend. Volgens L'Équipe hebben zijn vertegenwoordigers al een akkoord gesloten met Manchester United. Nu is het wachten op een overeenkomst tussen beide clubs, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Real Madrid zou in eerste instantie tachtig miljoen euro eisen, maar L'Équipe verwacht dat men ook genoegen neemt met zestig miljoen voor Varane, die nog één contractjaar over heeft.

Zodra de deal rond is, is Manchester United de met afstand meest actieve club tijdens deze transferperiode. Vooralsnog heeft alleen Paris Saint-Germain een transfer in deze orde van grootte afgesloten: Achraf Hakimi kwam voor 65 miljoen euro over van Internazionale en zit qua transfersom tussen Sancho en Varane in. De eerstvolgende naam op dit lijstje is die van Dayot Upamecano, die voor 42,5 miljoen euro van RB Leipzig naar Bayern München verhuisde.