Boulevardkrant The Mirror: Van Dijk leidt protest tegen komst Van Gaal bij Oranje

Boulevardkrant The Mirror: Van Dijk leidt protest tegen komst Van Gaal bij Oranje

17-07-2021 22:30
11

Volgens de Engelse tabloid The Mirror verzet de spelersgroep van Oranje zich tegen de komst van Louis van Gaal. De boulevardkrant beweert dat aanvoerder Virgil van Dijk het protest van de selectie leidt.

Zaterdagavond maakt The Mirror melding van de onvrede bij een aantal Oranje-spelers over de naderende aanstelling van Van Gaal. Onder meer Van Dijk zou 'woedend' zijn door het nieuws. De KNVB heeft naar verluidt echter niet geluisterd naar de spelersgroep: de bond wil Van Gaal nog steeds aanstellen als bondscoach.

Volgens The Mirror wilden meerdere spelers dat Henk ten Cate aan het roer zou komen bij Oranje. De 66-jarige Amsterdammer liet echter publiekelijk weten dat hij niet beschikbaar is voor de job. Daarna werd duidelijk dat de KNVB vol in wil zetten op de komst van Van Gaal.

De 69-jarige oefenmeester is echter nog niet officieel gepresenteerd als nieuwe bondscoach. Dat zou te maken hebben met de invulling van de nieuwe Oranje-staf. Van Gaal wil namelijk samen gaan werken met mensen van buiten de KNVB.