OFFICIEEL: Meite (ex-Zulte Waregem) tekent bij het Benfica van Vertonghen

OFFICIEEL: Meite (ex-Zulte Waregem) tekent bij het Benfica van Vertonghen

17-07-2021 21:15 Laatste update: 23-07-2021 18:43

Soualiho Meïté is bijna weer toe aan een nieuwe ploeg. De voormalige middenvelder van Zulte Waregem staat op het punt zijn loopbaan verder te zetten bij het Portugese Benfica.

De Italiaanse journalist Fabrizio Romano meldt dat Benfica dra Meïte zal voorstellen als nieuwe aanwinst. Eerder versterkte de club van Jan Vertonghen zich deze zomer al met João Mário (transfervrij van Inter) en Gil Dias (1,5 miljoen euro van AS Monaco). Meïte is een extra optie voor het middenveld.

Meïte maakte in het seizoen 2011 – 2012 zijn debuut op het Franse hoogste niveau bij Auxerre. Daar plukte Lille hem weg. Die Franse club liet Meïte 1,5 seizoen rijpen bij Zulte Waregem. Met Essevee won de Fransman de Beker van België. Nadien keerde Meïte terug naar Frankrijk om voor Monaco en Bordeaux (huurbasis) te spelen. In het seizoen 2018 – 2019 trok Torino hem aan. Vorig seizoen speelde Meïte in het tweede deel van de competitie op huurbasis voor AC Milan.

Update: Benfica heeft vrijdag de komst van Meïté officieel gemaakt. De ex-speler van Zulte Waregem tekende bij de ploeg van Jan Vertonghen een contract tot medio 2026.