Antwerp en De Laet willen Club Brugge achterna: Je moet meedoen voor de titel

Antwerp en De Laet willen Club Brugge achterna: "Je moet meedoen voor de titel"

17-07-2021 20:30
4

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start en heel wat ploegen kunnen dus ambitieus uitkijken naar het nieuwe voetbaljaar. Dit seizoen zullen ook heel wat ploegen strijden om die titel. Eén van die ploegen is Royal Antwerp FC.

Bij Het Laatste Nieuws laat Ritchie De Laet er ook geen twijfel over bestaan: hij wil samen met Antwerp dit seizoen voor de titel gaan. "Zeker. We waren tweede na de reguliere competitie, derde in de play-offs. Om een stapje hoger te zetten, moet je meedoen voor de titel", klinkt het.

Daarvoor spiegelt de verdediger zich aan Club Brugge, dat in de laatste jaren een heuse winnaarscultuur binnen de club heeft gecreëerd. Die cultuur wil hij nu ook bij Antwerp zien. "Winnen moet een gewoonte worden. Zoals bij Club Brugge", aldus de verdediger.

Volgens De Laet is dat zeker ook mogelijk bij Antwerp. The Great Old was nog niet zo lang geleden een tweedeklasser, maar is nu wel één van de topclubs in ons land geworden. "De weg die Club heeft afgelegd, is dezelfde als die waar wij op zitten. Het heeft daar jaren geduurd voor ze kampioen werden", besluit de verdediger.