'City hoopt op Kane en Grealish en loopt binnen: club rekent op 100 miljoen'

'City hoopt op Kane en Grealish en loopt binnen: club rekent op 100 miljoen'

17-07-2021 16:33
2

Manchester City verwacht zo'n honderd miljoen euro te verdienen op de transfermarkt vóór het zelf ook maar één belangrijke kracht verkoopt. Volgens The Telegraph plukt de Premier League-kampioen de vruchten van zijn jeugdbeleid.

City heeft zijn pijlen gericht op de Engelse internationals Jack Grealish en Harry Kane, maar moet dan wel eerst het salarishuis op orde brengen en de nodige inkomsten genereren. Dat laatste lijkt geen probleem. Jack Harrison (13), Angeliño (18), Lukas Nmecha (8) brachten samen al bijna veertig miljoen euro op. Bovendien kreeg de club nog eens dertien miljoen voor de transfer van Jadon Sancho van Borussia Dortmund naar stadgenoot Manchester United.

Pedro Porro, Yangel Herrera, Ivan Ilic, Patrick Roberts en Morgan Rodgers mogen vertrekken en moeten gezamenlijk nog eens vijftig miljoen extra in het laatje brengen. Daarmee verdienen The Citizens al meer dan honderd miljoen, zonder ook maar één speler uit de A-selectie van manager Pep Guardiola van de hand te doen. Het beleid om jonge spelers al vroeg naar het Etihad Stadium te halen en vervolgens door te ontwikkelen levert daarmee een uitstekend rendement op.

The Telegraph sluit desondanks niet uit dat City nog één of twee selectiespelers wil verkopen om de komst van Grealish en Kane te kunnen verantwoorden.