De Ketelaere over mislopen EK: “Boos zijn heeft geen zin, kans grijpen zoals Doku”

De Ketelaere over mislopen EK: “Boos zijn heeft geen zin, kans grijpen zoals Doku”

17-07-2021 13:13
8

Charles De Ketelaere werd niet geselecteerd voor het EK, maar toch werd zijn naam enkele keren genoemd. Vooral na de invalbeurt van Nacer Chadli tegen Italië. Tegenover Het Laatste Nieuws spreekt het talent van Club Brugge over het EK.

De Ketealere blijft nuchter over de situatie. "Ik had er zeker willen bij zijn. Ik zeg niet dat ik tegen Italië in de basis zou gestaan hebben, of zelfs had gespeeld, maar Doku bewees wel dat jonge spelers iets kunnen bijdragen. Tegelijk snap ik de keuze voor Chadli - hoe jammer ik het ook vond voor mezelf - en het feit dat de bondscoach in zijn selectie voor het EK loyaal is geweest aan het verleden.”

De Ketelaere wist al een tijdje dat hij niet geselecteerd zou worden voor het EK. “Chadli heeft onder meer tegen Japan al veel betekend voor België. Ach, in maart wist ik eigenlijk al dat ik er niet bij ging zijn, toen ik tijdens de laatste interlandperiode voor het EK drie keer in de tribune zat. Daarvoor boos zijn heeft geen zin.”

De aanvaller van Club Brugge spiegelt zich aan Jeremy Doku, die tijdens het EK zijn kans heeft gekregen en gegrepen. “Ik moet nu gewoon hopen dat ik er de volgende keer weer bij ben, en dan is het aan mij om mijn kans te grijpen. Zoals Doku heeft gedaan."