De Laet (FC Antwerp) toont zich ambitieus: Zelfde weg als Club Brugge afleggen

De Laet (FC Antwerp) toont zich ambitieus: "Zelfde weg als Club Brugge afleggen"

17-07-2021 10:00

Ritchie De Laet moet ook dit jaar de gids van FC Antwerp worden. De verdediger is ambitieus, hij neemt Club Brugge als voorbeeld om met Antwerp een grote sterke club te worden.

Club Brugge is de te kloppen ploeg dit jaar. Nadat John van den Brom al zijn ambities uitsprak, doet ook De Laet dat. De ambities van Antwerp liggen in de lijn van die van KRC Genk: Voor de titel gaan. Dat gaf De Laet ook aan in een interview met Het Laatste Nieuws.

De Laet heeft de smaak te pakken na een goed seizoenseinde vorig jaar: “We waren tweede na de reguliere competitie, derde in de play-offs. Om een stapje hoger te zetten, moet je meedoen voor de titel.” Op die manier wil de verdediger richting de cultuur van Club Brugge gaan: elke wedstrijd winnen.

Antwerp heeft een indrukwekkende koers afgelegd van de tweede klasse tot waar ze nu staan. De Laet ziet een vergelijking met blauw-zwart. “De weg die Club heeft afgelegd, is dezelfde als die waar wij op zitten. Het heeft daar jaren geduurd voor ze kampioen werden. Na vijf, zes jaar hebben ze die bladzijde omgedraaid."