Lammens (19) wil geen extra doelman bij Club Brugge: Dat zou een ontgoocheling zijn

Lammens (19) wil geen extra doelman bij Club Brugge: "Dat zou een ontgoocheling zijn"

17-07-2021 08:15

Club Brugge speelt zaterdagavond (20u45) de Supercup tegen KRC Genk. Bij Blauw-Zwart staat jarige Lammens in doel bij afwezigheid van Simon Mignolet. De 19-jarige doelman hoopt dat Vincent Mannaert en co er geen extra doelman meer bijhalen.

Door het vertrek van Ethan Horvath strijdt Lammens met Nick Shinton om een plaats als tweede doelman. "Ik denk niet dat er nog een extra keeper wordt aangetrokken. Dat zou een heel grote ontgoocheling zijn. Op dit moment vind ik dat ik de rol van reservekeeper aankan. En dat wil ik ­tegen Genk meteen tonen", vertelt het Club Brugge-jeugdproduct in Het Nieuwsblad.

Voor Lammens worden het zijn eerste minuten in de A-ploeg van Club Brugge, maar de jonge doelman is blij dat hij reeds ervaring kon opdoen bij Club NXT in Eerste Klasse B. "De stap van 1B naar 1A is een stuk kleiner dan die van de beloftecompetitie naar 1A. Voor Clement is het makkelijker om jongeren op te stellen die al ervaring opdeden in 1B", besluit hij.

Club Brugge zal tegen de bekerwinnaar niet enkel Mignolet moeten missen, want bij de landskampioen ontbreken tegen Genk ook Ruud Vormer (quarantaine) en Hans Vanaken (rust na EK).