De Laet ziet Antwerp-nieuwkomers graag komen: Dat is toch belangrijk

De Laet ziet Antwerp-nieuwkomers graag komen: "Dat is toch belangrijk"

17-07-2021 07:45
3

Royal Antwerp FC zag met Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov een hoop ervaring én doelpunten vertrekken op de Bosuil. Toch ziet Ritchie De Laet de toekomst van The Great Old rooskleurig in. De vele nieuwkomers moeten volgens hem voor de nodige kwaliteitsinjectie zorgen.

Onder Luciano D'Onofrio begon Antwerp doorgaans zeer laat aan haar transferoffensief, maar een week voor de competitiestart haalde het al een vijftal nieuwkomers in huis. "We hebben al goed ingekocht. En vróég, wat nieuw is voor ons. Dat is toch belangrijk. Want als je na vijf wedstrijden nog iemand moet integreren, wordt het moeilijk", aldus De Laet in Het Nieuwsblad.

Bovendien koos Antwerp voor spelers die in België al iets bewezen hebben en dus minder aanpassing nodig hebben. "Vroeger plukten we ook hier en daar spelers weg, maar nu kennen de meeste nieuwkomers de competitie al. Michael, Jelle (Bataille, red.), Micky (Balikwisha, red.) en Björn (Engels, red.) hebben zich in België al bewezen."

Zelf tekende De Laet een tijd geleden een nieuw contract, waardoor hij nog tot minstens 2023 aan de club van zijn hart verbonden blijft. Al geeft het Antwerp-icoon aan dat hij ook na zijn spelerscarrière bij The Great Old betrokken blijft, of het nu als medewerker of supporter is.