OFFICIEEL: Nmecha (ex-Anderlecht) vindt nieuwe club en trekt naar VfL Wolfsburg

OFFICIEEL: Nmecha (ex-Anderlecht) vindt nieuwe club en trekt naar VfL Wolfsburg

16-07-2021 21:45 Laatste update: 21:46
5

Lukas Nmecha heeft dan toch een nieuwe club gevonden. De ex-aanvaller van RSC Anderlecht keert terug naar zijn thuisland en gaat aan de slag bij VfL Wolfsburg.

Dat meldt de Duitse club via de officiële kanalen. Wolfsburg zocht al een tijdje naar een spits en heeft die in Nmecha gevonden. De club doet geen uitspraken over een transfersom, maar volgens Duitse media hebben Die Wölfe acht miljoen euro betaald om de talentvolle Duitser over te nemen van Manchester City. Hij tekent voor vier seizoenen in de Volkswagen Arena.

Nmecha was actief op het afgelopen EK onder 21 en maakte daar indruk. Hij werd Europees kampioen met zijn team en scoorde vier kee. Bij Manchester City brak de spits nooit door, maar bij Anderlecht wist hij wel helemaal door te breken. Daar maakte hij achttien doelpunten in 37 competitiewedstrijden. Twee seizoenen geleden speelde Nmecha ook al eens tijdelijk voor Wolfsburg, maar dat werd geen succes.

Eerder haalde Wolfsburg ook al Sebastiaan Bornauw in huis. Met Koen Casteels en Aster Vranckx spelen er nog enkele bekende namen bij de Duitse club.