OFFICIEEL: Berghuis laat Feyenoord achter voor Ajax in beladen transfer

OFFICIEEL: Berghuis laat Feyenoord achter voor Ajax in beladen transfer

16-07-2021 17:20 Laatste update: 17:31
3

Het is bijna helemaal rond: Steven Berghuis maakt de beladen overstap van Feyenoord naar Ajax. De 29-jarige aanvaller tekent voor vier seizoenen in de Johan Cruijff Arena.

Ajax-directeur Marc Overmars meldde zich bij zijn Feyenoord-collega Frank Arnesen met de mededeling dat de club Berghuis wil kopen. Vervolgens ging het snel: de aanvoerder van de Rotterdamse club, die ook in de belangstelling stond van PSV en VfL Wolfsburg, bereikte een akkoord met Ajax en stapte zelfs uit de groepsapp van Feyenoord.

De deal is nog niet helemaal in kannen en kruiken. Het principe-akkoord betekent dat er nog aan een aantal voorwaarden moet worden voldaan, zo schrijft Ajax op de clubsite. Berghuis moet zijn medische keuring bijvoorbeeld nog doorstaan. Als daar geen problemen in ontstaan, zal de Apeldoorner tot medio 2025 tekenen in de Johan Cruijff Arena.

Op de website van de Amsterdammers geeft Berghuis aan waarom hij de keuze voor Ajax heeft gemaakt. "Het is geen geheim dat ik de volgende stap wilde zetten. Ik wil me verder ontwikkelen en toen ik een keuze maakte voor een nieuwe club vond ik het belangrijk dat er een combinatie was tussen het spelen voor prijzen, Champions League-voetbal spelen en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax kan dit allemaal lukken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s