Docu Italië toont profetische woorden Mancini: “Ruimte tegen Rode Duivels”

Docu Italië toont profetische woorden Mancini: “Ruimte tegen Rode Duivels”

16-07-2021 15:45 Laatste update: 16:22
7

Televisiezender RAI heeft een documentaire over de Italiaanse nationale ploeg op het EK uitgezonden. Uiteraard kwam ook de kwartfinale tegen de Rode Duivels aan bod.

Vooraf hadden de Italianen geen voorkeur voor de Rode Duivels of Portugal in de kwartfinale. “Mij is het eender”, zei doelman Donnarumma. “Voor mij is het ook gelijk. Ze staan allebei met tien achter de bal", aldus Lorenzo Insigne.

Coach Roberto Mancini gaf een tactische briefing en sprak daarin profetische woorden: “De verdedigers zullen ruimte laten aan de rand van de zestien. (wijst naar het tactische bord) Ze gaan ons kansen geven om van hier te schieten. Dus bereid je voor en trap!" In minuut 44 mocht Insigine inderdaad de 2-0 binnenschieten vanop afstand.

Ook op Kevin De Bruyne werd de ploeg voorbereid. "Let op voor De Bruyne. Wees op je hoede als hij aan de bal is en zet druk op hem. Hij kan alles: passes van 60 meter trappen, vertrekken met de bal aan de voet,... Verdedig als een ploeg. Altijd”, citeert Sporza Mancini.