Anderlecht gaat slachtoffers noodweer steunen met verkoop ‘match worn shirts’

Anderlecht gaat slachtoffers noodweer steunen met verkoop ‘match worn shirts’

16-07-2021 15:00 Laatste update: 16:26
11

Anderlecht gaat hulp bieden aan de slachtoffers van de overstromingen in en rond Luik. Dat heeft Head of Public Affairs David Steegen bevestigd. Het werkt daarvoor samen met de gemeente Anderlecht en burgemeester Fabrice Cumps.

Eerder raakte al bekend dat Moeskroen een inzameling gaat doen op Le Canonnier. Fans kunnen vrijdagavond afzakken naar het stadion met alles wat de slachtoffers kunnen gebruiken. Ze kunnen financiële steun bieden, maar ook bijvoorbeeld kleren zijn welkom.

Wat Anderlecht precies gaat doen is nog niet duidelijk. Later zal er meer info verschijnen op de website. Vermoedelijk zal Anderlecht niet de laatste club die steun gaat bieden aan de getroffenen. De tragische beelden hebben duidelijk in heel ons land een gevoelige snaar geraakt.  

Update: Anderlecht zal de slachtoffers van het noodweer in Wallonië steunen met een actie, dat laat het op de officiële kanalen weten. ‘Er komt een inzamelactie van kledij, voeding en meubilair en een veiling van de match worn shirts tegen AFC Ajax. De spelers van RSC Anderlecht en AFC Ajax zullen voor de wedstrijd van vanavond ook een minuut stilte in acht nemen voor de slachtoffers’, klinkt het.

CEO Jos Donvil reageert op de webstek van Anderlecht. “Als club leven we mee met de slachtoffers van het noodweer en zijn we ons ter dege bewust van de enorme schade die het noodweer heeft aangericht in ons land. Dankzij onze uitstekende samenwerking met de gemeente kunnen we snel een solidariteitsactie opzetten. En ook tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen AFC Ajax vanavond zal de solidariteit voelbaar zijn in het stadion”, aldus Donvil.