Gent geraakt onder stoom voor Valerenga: 'Verhoopte lichtpuntjes waren aanwezig'

Gent geraakt onder stoom voor Valerenga: 'Verhoopte lichtpuntjes waren aanwezig'

Gepubliceerd: vrijdag 16 juli 2021 om 11:46vr 16-07-2021 om 11:46

Van alle Belgische clubs moet KAA Gent eigenlijk het vroegst serieus aan de bak. Volgende donderdag wacht immers al de voorronde van de Conference League, waarin het Noorse Valerenga de eerste hindernis vormt. Na een lastige start geraken de Buffalo's stilaan op toerental.

Dat viel alvast af te leiden uit de knappe oefenzege van Gent tegen Lille OSC (0-1). Leuke vaststelling voor Hein Vanhaezebrouck is vooral dat de nieuwkomers zich uitstekend integreren, schrijft Het Nieuwsblad'De verhoopte lichtpuntjes waren zeker aanwezig', klinkt het. Zo blijkt Julien De Sart voorlopig een schot in de roos te zijn. Zijn samenwerking met Vadis Odjidja op de middenstrook verloopt goed. 'Sober maar degelijk in de opbouw en ook vaak de ideale stoorzender.'

Ook Gianni Bruno scoorde punten. Dat deed de aanvaller niet alleen dankzij zijn vroege treffer tegen LOSC, maar evenzeer aan de hand van enkele knappe individuele acties. Andrew Hjulsager en Christopher Oferi, nog twee nieuwkomers, mochten uiteraard niet achterblijven. Terwijl die eerste naar verluidt enkele gevaarlijke voorzetten verstuurde, draafde de Ivoriaan 'onvermoeibaar de linkerflank op en af'. 

'Het Gentse geheel oogt stilaan solide, maar kent zeker nog een flinke progressiemarge', vat HNB de stand van zaken samen. Vanhaezebrouck kan zich immers nog verheugen op de terugkeer van onder meer Laurent Depoitre, Sven Kums en Elisha Owusu. Daarnaast moeten transfers Vakou Bayo en Joseph Okumu nog voor een kwaliteitsimpuls zorgen. Die 'verhoogde interne concurrentie' moet Gent voorbij Valerenga loodsen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Stoot Gent door tegen Valerenga?

Ja
85%
Nee
15%
(543 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws