De toekomst van Club Brugge: werker Lammens moet Mignolet van troon stoten

De toekomst van Club Brugge: werker Lammens moet Mignolet van troon stoten

16-07-2021 12:00 Laatste update: 21:45
2

Club Brugge staat voor een nieuw seizoen waarin het zal beginnen met een nieuwe doelman. Simon Mignolet is er door een blessure niet bij, Ethan Horvath is vertrokken. Blauw-Zwart moet dus gebruik maken van jonkies. Senne Lammens zal de voorkeur krijgen, maar wie is de jonge Lammens? VoetbalPrimeur.be zocht het voor u uit.

Tijdens het EK sloeg het noodlot voor de supporters van Club Brugge toe: Simon Mignolet liep een blessure op en moest het toernooi verlaten. De ervaren doelman blijkt uiteindelijk enkele weken out te zijn en mist de Supercup tegen KRC Genk. Daarnaast komt ook de eerste competitiewedstrijd tegen KAS Eupen mogelijk te vroeg. Enter Lammens bij Club Brugge.

Door het vertrek van Horvath bij Club Brugge moet men nu een beroep doen op de jonkies. Club Brugge trekt volledig de kaart van de eigen jeugd en zal daardoor rekenen op het duo Lammens/Shinton. Die eerste lijkt de voorkeur te gaan krijgen.

De concurrentie
Lange tijd was er een heuse concurrentiestrijd binnen de jeugd van Club Brugge. Shinton werd jaren bestempeld als hét grote talent, maar zag de één jaar jongere Lammens vechten voor zijn plekje. Lammens blonk uit in de Youth League, kreeg steeds meer minuten en werd vorig seizoen uiteindelijk ook de echte concurrent van Shinton.

Dat zagen we ook bij Club NXT. Terwijl Shinton misschien wel werd gezien als het grote talent, kreeg Lammens in Eerste Klasse B ook zijn kans. De 28 gespeelde duels werden zo eerlijk mogelijk verdeeld. Shinton kreeg er vijftien, Lammens speelde er dertien.

Een echte winnaar lijkt er via het aantal gespeelde wedstrijden dus niet te zijn, maar Lammens was wel de doelman die het meeste uitblonk. Zowel Shinton als Lammens maakten nog af en toe foutjes. De jongere Lammens wist echter ook te overtuigen met enkele spectaculaire reddingen en hield Club NXT meermaals recht. En scoren kan hij ook. Dat bewees Lammens in 2019 in de Youth League, toen hij Club Brugge naar de volgende ronde hielp door in de slotseconden te scoren tegen Real Madrid.

Bij Club Brugge verwacht men ook veel van Lammens. Hij wordt bestempeld als een goed meevoetballende doelman, die perfect tweevoetig is. "Daarnaast is hij heel dominant in de ruimte. Hij leest alles goed en kan situaties sterk inschatten. Komt daar nog bij dat hij sterk is op de lijn en heel goeie reacties heeft, wat van hem een complete, moderne keeper maakt", zegt doelmannentrainer Frederic De Boever.

De toekomst
Bij Club Brugge wil men steeds vaker inzetten op de jeugd en mogen talenten dus ook hopen op kansen. Voor doelmannen bij Club Brugge wordt dat iets moeilijker, zeker met Simon Mignolet als concurrent. De Rode Duivel is 33 jaar oud en kan dus nog jaren mee. Een onbegonnen strijd voor Lammens?

Bij Club Brugge blijft men alvast hopen op de doorbraak van Lammens in het eerste elftal. De Bruggelingen verwachten veel van de jonge doelman en willen hem dan ook niet kwijt. Hij verlengde zijn contract onlangs tot medio 2023 en krijgt dus nog enkele jaren de kans om zich in de schaduw van Mignolet op te werken tot een potentiële basispion.

Daarnaast krijgt hij in het begin van dit seizoen ook de kans om zich helemaal te bewijzen. Tijdens de voorbereiding kreeg Lammens na enkele partijen al de voorkeur op Shinton van Philippe Clement en dat ziet hij ook beloond worden met een basisplek in de Supercup.

De toekomst ziet er dus goed uit voor Lammens, al heeft de jonge doelman nog flink wat werkpunten. Het eerste doel van Lammens zal een basisplek bij Club Brugge bemachtigen zijn. En daarna, de Rode Duivels?