OFFICIEEL: Genk gunt Wouters verhuis naar Schalke, afscheid na vijftien jaar

OFFICIEEL: Genk gunt Wouters verhuis naar Schalke, afscheid na vijftien jaar

16-07-2021 09:17
5

Na vijftien jaar huwelijk scheiden de wegen van Dries Wouters en KRC Genk. De mijnclub heeft aangekondigd dat haar jeugdproduct een overstap maakt naar het Duitse Schalke 04.

Via de officiële kanalen maakt Genk het nieuws wereldkundig. Wouters heeft in Gelsenkirchen al een verbintenis ondertekend, al wordt niet vermeld voor hoeveel jaar hij zich aan zijn nieuwe werkgever verbonden heeft. Bij Schalke komt hij bij een echte volksclub terecht, hoewel die tegenwoordig door zwaar weer gaat. Afgelopen seizoen degradeerde het voor het eerst sinds mensheugenis uit de Bundesliga. 

Zo komt er een einde aan vijftien jaar dienstverband van een trouwe Limburger bij Genk. Op zijn negende al vervoegde Wouters er de academie. Gestaag groeide hij uit tot een lid van het A-elftal. In totaal kwam Wouters 66 keer uit voor Genk, met onder meer drie doelpunten tot gevolg. Toch kon hij zelden écht een basisplek verwerven.

Door de transfer van Wouters speelt er komend seizoen toch weer een Belg voor Schalke, dat een behoorlijke traditie heeft van landgenoten in het blauw. Benito Raman was er tot deze week aan de slag. Donderdag verruilde hij het Ruhrgebied echter voor RSC Anderlecht.