OFFICIEEL: Raman tekent bij RSC Anderlecht

OFFICIEEL: Raman tekent bij RSC Anderlecht

15-07-2021 21:05 Laatste update: 21:11
84

Benito Raman verlaat Schalke 04 en gaat aan de slag bij RSC Anderlecht. Dat maakten de Brusselaars bekend via hun webstek.

Anderlecht legt Raman vast voor drie seizoenen in het Lotto Park. Raman komt over van Schalke 04, dat afgelopen seizoen laatste eindigde in de Bundesliga. De 26-jarige aanvaller, die voornamelijk als linksbuiten speelt, moet nu proberen om een basisplaats af te dwingen onder Vincent Kompany.

"Als Anderlecht belt, dan hoef je niet lang na te denken", aldus Raman die zegt dat hij klaar is om zijn waarde te bewijzen bij Anderlecht. Zo is te lezen op het webstek van de Brusselaars. Sportief directeur Peter Verbeke stelt dat Raman perfect past in de speelstijl van Anderlecht. "Benito moet ons aanvallend compartiment meer snelheid en diepgang geven", aldus Verbeke.

Het jeugdproduct van KAA Gent speelde al 105 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Hij kwam uit voor KAA Gent, Beerschot, KV Kortrijk, STVV en Standard. In de Bundesliga speelde hij voor Fortuna Düsseldorf en Schalke 04. In 80 wedstrijden op het hoogste niveau in Duitsland, kwam Raman tot zestien doelpunten en acht assists.