OFFICIEEL: Busio trekt niet naar KRC Genk, maar versterkt Venezia voor recordsom

OFFICIEEL: Busio trekt niet naar KRC Genk, maar versterkt Venezia voor recordsom

Gepubliceerd: donderdag 15 juli 2021 om 20:00do 15-07-2021 om 20:00

Laatste update: vrijdag 6 augustus 2021 om 11:30vr 06-08-2021 om 11:30

Volgens ESPN heeft KRC Genk haar oog laten vallen op Gianluca Busio van FC Kansas City. Genk is niet de enige geïnteresserde en vooral uit Italië worden de nodige miljoenen klaargemaakt voor de Amerikaanse tiener.

ESPN meldt dat naast KRC Genk ook SSC Venezia, Spezia, Fiorentina en Sporting CP Busio zouden willen binnenhalen. De concurrentie voor Genk is dus groot, en dat geld ook voor de bedragen die rond de transfer hangen. Kansas City zou al een bod van vier miljoen van Fiorentina gewijgerd hebben. Serie A-nieuwkomer en werkgever Venezia zou haar transferrecord, nu 4,5 miljoen, willen breken om Busio binnen te halen. Als dat lukt wordt Busio de nieuwe ploegmaat van ex-Waasland-Beveren spits Daan Heymans. 

Gianluca Busio is een centrale middenvelder die ook hoger op het veld uit de voeten kan. Hij kwam 27 keer uit voor de jeugdelftallen van de Verenigde Staten en maakte maandag zijn debuut voor het eerste elftal van de VS. Na 62 minuten mocht Busio invallen in de Gold Cup-wedstrijd tegen Haïti. 

Update: Busio zal deze zomer geen speler van KRC Genk worden. Fabrizio Romano meldt dat de speler van Kansas City op weg is naar Venezia. Daar ligt een contrat van vijf seizoenen voor hem klaar. Bij Venezia zal Busio een ploegmaat van Daan Heymans worden. Vorig seizoen wist Venezia promotie naar de Serie A af te dwingen. 

Update: Sporting Kansas heeft bevestigd dat Busio aan de slag gaat bij Venezia. De Amerikanen ontvangen naar eigen zeggen een recordsom voor een van hun spelers. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws