PSG slaat toe: met dit wereldteam wil het de Champions League winnen

PSG slaat toe: met dit wereldteam wil het de Champions League winnen

15-07-2021 10:30
5

Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos, Achraf Hakimi en nu ook Gianluigi Donnarumma: PSG is een indrukwekkende sterrenformatie aan het samenstellen voor het komende seizoen. VoetbalPrimeur bekijkt de vele mogelijkheden van trainer Mauricio Pochettino, die mogelijk ook nog de beschikking krijgt over Paul Pogba.

PSG eindigde vorig seizoen teleurstellend als tweede in de Ligue 1, achter stuntploeg Lille OSC. Bovendien lukte het wéér niet om de Champions League te winnen: in de halve eindstrijd trok Manchester City aan het langste eind. En dat zit de Parijzenaars, die zich bijzonder slagvaardig tonen op de transfermarkt, duidelijk dwars.

Wijnaldum, Ramos en Donnarumma strijken transfervrij neer in het Parc des Princes, terwijl voor Hakimi een transfersom van 65 miljoen euro op tafel werd gelegd. Of PSG daarmee is uitgewinkeld, is de vraag: Franse media schrijven al over gesprekken met Pogba, terwijl Eduardo Camavinga (Stade Rennes) als alternatief geldt. Pochettino krijgt hoe dan ook een imposante selectie onder zijn hoede.

Defensieve dilemma's
De Argentijn kan tussen de palen kiezen voor twee keepers van wereldklasse: Donnarumma moet de concurrentie aangaan met Keylor Navas. Zij kunnen rekenen op een betrouwbare defensie met Real Madrid-boegbeeld Ramos, Marquinhos en Frans international Presnel Kimpembe, die daardoor misschien wel als linksback moet gaan spelen. De kans is groot dat Pochettino varieert tussen een 4-2-3-1, 4-3-3 en 5-3-2 formatie, waarin topaankoop Hakimi dan weer goed uit de verf komt. Aan de andere kant koos Mitchel Bakker eieren voor zijn geld door de concurrentie van spelers als Abdou Diallo - die eigenlijk ook beter tot zijn recht komt in het centrum -, Layvin Kurzawa en Juan Bernat.

Wijnaldum, Verratti én Pogba?
Ook op het middenveld zijn de opties van PSG groter geworden met de komst van Wijnaldum. De Oranje-international voegt zich bij spelmaker Marco Verratti. Zij lijken de meeste aanspraak te maken op een basisplaats. De andere kandidaten zijn Rafinha, Idrissa Gueye, Ander Herrera, Leandro Paredes en Danilo Pereira (ex-Roda JC). Bovendien speelde Marquinhos de afgelopen seizoenen ook weleens op het middenveld. Ondanks die ruime bezetting lijkt de Franse grootmacht nog een absolute topspeler te willen strikken. Mocht Pogba of Camavinga komen, dan zijn de mogelijkheden helemaal legio voor Pochettino. Wellicht weet het Nederlandse talent Xavi Simons daarnaast aan te haken, hij klopt in ieder geval op de deur.

Neymar en Mbappé
Voorin heeft PSG zo mogelijk nog minder te klagen. Neymar en Kylian Mbappé, die wel uit de handen van Real Madrid gehouden moet worden, zijn wereldtop en weten zich nu omringd door nog meer topspelers. Alsof dat niet genoeg is, kunnen de Parijzenaars voorin ook een beroep doen op publiekslieveling Ángel Di María, doelpuntenkanon Mauro Icardi, Spaans international Pablo Sarabia en Julian Draxler.

Kortom: PSG heeft een bijzonder brede selectie, waarmee Pochettino alle kanten op kan. Om iedereen tevreden te houden is het wel zaak om een aantal spelers te laten gaan. Zeker als Pogba het Franse transferfeest compleet weet te maken. Gaat het PSG komend seizoen eindelijk lukken om de Champions League te winnen?

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)