OFFICIEEL: KRC Genk en Chelsea sluiten deal omtrent Ugbo (ex-Cercle Brugge)

OFFICIEEL: KRC Genk en Chelsea sluiten deal omtrent Ugbo (ex-Cercle Brugge)

24-08-2021 19:30
11

KRC Genk heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De Limburgers strikten immers Iké Ugbo (22). De aanvaller komt over van Chelsea. Vorig seizoen kwam Ugbo nog uit voor Chelsea.

Dat meldt KRC Genk via de officiële kanalen. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2025. Ugbo is een jeugdproduct van Chelsea, maar bij de grote jongens doorbreken zat er voor de Engelse Nigeriaan nooit in. De voorbije jaren verhuurde Chelsea de aanvaller aan onder meer aan Barnsley en Roda JC. Afgelopen seizoen kwam Ugbo op huurbasis uit voor Cercle Brugge.

Lichtpunt van Cercle Brugge
Bij Cercle Brugge was Ugbo de voorbije maanden een van de lichtpunten. Voor groen en zwart speelde hij in totaal 34 duels. Daarin wist hij 17 keer te scoren. Hij was ook nog goed voor 1 assist. Mede door zijn prestaties kon Cercle Brugge zich handhaven in de Jupiler Pro League.

Nu begint Ugbo dus aan een nieuw avontuur in ons land. Bij Genk moet Ugbo de concurrentie aangaan met Cyriel Dessers en Paul Onuachu. De kans is natuurlijk aanwezig dat die laatste als topschutter van de Jupiler Pro League de komende weken Genk nog verlaat.

Genkse aanwinsten
Eerder plukte KRC Genk Trésor Ndayishimiye al weg bij Willem II. Nam het Carel Eiting over van Ajax en vond men bij Royal Antwerp FC Simen Jukleröd.