'Anderlecht hakt knoop door en wil niet meer verder met Dauda'

'Anderlecht hakt knoop door en wil niet meer verder met Dauda'

15-07-2021 10:00 Laatste update: 10:06
5

Anderlecht wil niet meer verder met Mohammed Dauda. Dat weet La Dernière HeureDe beslissing is opvallend, want de Ghanees kreeg vorig jaar nog een nieuw contract. 

Na het vertrek van huurling Lukas Nmecha is Anderlecht op zoek naar een nieuwe spits. De inmiddels 23-jarige Dauda wordt niet meer als een serieuze optie gezien. Hij speelt al sinds 2017 bij Anderlecht, maar kon nooit doorbreken. Ook zijn uitleenbeurten aan Vitesse een Esbjerg waren niet bepaald hoogvliegers. 

Dauda leek dan ook af te stevenen op een transfervrij vertrek bij Anderlecht, maar vorig jaar mocht hij toch nog bijtekenen tot de zomer van 2023. Anderlecht heeft zelfs nog een optie voor een extra jaar. Deze zomer gaat Anderlecht echter toch proberen om de Ghanees nog van de hand te doen.

"Mo heeft deze verlenging helemaal zelf afgedwongen. Vanop een zijspoor heeft hij alle coaches overtuigd van waarde te kunnen zijn voor onze club", vertelde sportief directeur Peter Verbeke vorig seizoen nog over hem. Kennelijk heeft hij zich nu toch niet voldoende kunnen ontwikkelen bij Anderlecht.