'Na voorbereiding zet Kompany negen jonkies terug naar U21 van Anderlecht'

'Na voorbereiding zet Kompany negen jonkies terug naar U21 van Anderlecht'

14-07-2021 23:30
8

RSC Anderlecht zit nog volop in de voorbereiding, maar inmiddels moeten er wel keuzes gemaakt worden met de spelerskern. Vincent Kompany vertrok met maar liefst 37 op stage naar Alkmaar. Daar heeft hij nu flink in gesnoeid.

Zo weet men bij L'Avenir dat Kompany van negen jonkies afscheid heeft genomen. Zij werd terug naar de U21 gezet en bereiden zich daar voor om het nieuwe spits. Meer bepaald gaat het om Enock Agyei (16), Mohamed Bouchouari (20), Nils De Wilde (18), Alonzo Engwanda (18), Theo Leoni (21), Lucas Lissens (19), Chris Lokesa (16), Lucas Stassin (16) en doelman Rik Vercauteren (20).

Vooral de verwijdering van Lissens en Stassin is opvallend. Lissens kreeg het voorbije seizoen nog kansen bij de A-kern, maar lijkt na de komst van Wesley Hoedt en Taylor Harwood-Bellis niet meer te moeten hopen op minuten. Daarnaast heeft ook Zeno Debast hem voorbij gestoken in de rangorde.

Daarnaast werd ook Stassin teruggezet naar de U21. Tijdens de voorbereiding kreeg hij flink wat kansen en wist hij ook te overtuigen, maar voor de jonge spits is het nog te vroeg om ook een kans te krijgen in de A-kern.