Nieuwe regels in België: belangrijke wijziging rond handsbal bij aanvallers

Nieuwe regels in België: belangrijke wijziging rond handsbal bij aanvallers

Gepubliceerd: woensdag 14 juli 2021 om 22:30wo 14-07-2021 om 22:30

Het nieuwe seizoen komt eraan en dat betekent steevast ook enkele wijzigingen in het regelement. Woensdag heeft het Professional Refereeing Department enkele wijzigingen aangekondigd. De belangrijkste wijziging is die rond handspel.

Grote veranderingen zijn er niet, maar de meest ingrijpende verandering is de regelwijziging rond handspel. Zo hoeven scheidsrechters voortaan niet meer automatisch te fluiten wanneer een aanvaller de bal met de hand raakt. De IFAB voerde die regelwijziging in maart al in en de KBVB heeft beslist om dat nu ook toe te passen, dat meldt Sporza.

In het verleden werd er automatisch gefloten wanneer een aanvaller de bal met de hand raakte. Dat verandert nu. Onopzettelijk contact wordt niet langer gefloten, tenzij er onmiddellijk uit doelpunt uit volgt. De scheidsrechter op het veld zal dus ook moeten beoordelen of de handsbal per ongelukt of bewust was.

Voor een verdedigende handsbal verandert er niets. Wanneer de bal door een verdediger met de hand wordt geraakt, maar die is in een natuurlijke positie, wordt er niet gefloten. Enkel wanneer een verdediger dat doelbewust doet. Voor beide spelers (aanvallers/verdedigers) geldt voortaan dus het zelfde principe.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws