Van Amsterdam naar KRC Genk: 'Veertien jaar Ajax gewend, dus alles is anders'

Van Amsterdam naar KRC Genk: 'Veertien jaar Ajax gewend, dus alles is anders'

Carel Eiting voelt zich een kleine maand na zijn overstap van Ajax naar KRC Genk helemaal thuis. De 23-jarige middenvelder geniet van zijn nieuwe omgeving en is naar eigen zeggen gelukkig bij zijn nieuwe club.

Woensdagmiddag speelde Eiting met zijn nieuwe club een oefenwedstrijd tegen AZ (1-1). Na afloop sprak de middenvelder over zijn overstap naar KRC Genk. "Het is een leuke stad, een leuk team en een leuke club", vat Eiting de transfer van Amsterdam naar Genk kort samen voor de camera van ESPN.

Met John van den Brom als trainer hoopt Eiting op een zeer succesvol seizoen bij zijn nieuwe club. De aanpassing verloopt naar eigen zeggen vlekkeloos. "Ja, ik vind het leuk. Vind het altijd leuk om nieuwe omgevingen te zien, nieuwe mensen te spreken en nieuwe dingen te leren. Daar word ik wel gelukkig van."

Eiting merkt wel dat het er bij Genk anders aan toe gaat dan hij gewend is. "Ik ben natuurlijk veertien jaar Ajax gewend, dus alles is anders", lacht de middenvelder. "Tuurlijk is het nog wel wennen, bijvoorbeeld de type spelers om je heen. Ik ben gewoon hard bezig om elke dag zoveel mogelijk te laten zien. Het bevalt me heel goed."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie