Genk dankt opportunistische Dessers, maar slikt in extremis nog treffer van AZ

Genk dankt opportunistische Dessers, maar slikt in extremis nog treffer van AZ

14-07-2021 14:49 Laatste update: 14:58
10

KRC Genk heeft slechts gedeeltelijk vertrouwen getankt in aanloop naar de Supercup van komende zaterdag. In haar voorbereidingsduel met AZ Alkmaar moesten de troepen van John Van den Brom in extremis een 1-1-gelijkspel toestaan. Cyriel Dessers verzorgde de Genkse treffer.

Van den Brom koos voor een sterk basiselftal tegen AZ, al viel er in de eerste twintig minuten weinig te beleven in de Luminus Arena. Nadien namen beide ploegen dan toch wat meer initiatief. Paul Onuachu werd gestuit, net als een schot van Mike Trésor. Aan de overzijde moest Maarten Vandevoordt enkele keren de mouwen opstropen, zonder wonderen te verrichten.

Na de pauze trok Genk het laken langzaam naar zich toe, zelfs tussen de vele wissels door. Een hoekschop leverde eerst een vrije kopbal van Dessers op, die knap gepareerd werd. In de rebound schoot Joseph Paintsil raak, maar de lijnrechter had terecht buitenspel gezien. Aan de overkant ging plots het licht uit bij Jay-Dee Geusens, die slecht terugspeelde. Ernest Poku liet het geschenk echter onuitgepakt.

Late koude douche
Het signaal voor Genk om het tempo nog wat op te schroeven. Bij de laatste pass liep er niettemin telkens iets verkeerd, onder meer bij een vrije voorzet van Luka Oyen. Minder dan een kwartier voor het einde bleek de opportunistische weg de meest succesrijke: op een lange bal twijfelde de AZ-defensie, maar Dessers uiteraard niet. De sluipschutter omspeelde de doelman en legde simpel de 1-0 binnen.

Toch moest Genk nog vrede nemen met een gelijkspel. Eerst moest Vandevoort zich tot het uiterste strekken op een lage schuiver. Het bleek slechts uitstel van executie, want bij de allerlaatste aanval maakte AZ toch nog gelijk. Een voorzet geraakte niet weg, waarna Thijs Oosting staalhard binnenschoot, via de hand van Vandevoordt en de dwarsligger. Meteen nadien floot de scheidsrechter af. Klein dompertje voor Genk, dat zaterdag tegen Club Brugge strijdt om de Supercup.