Driemansverdediging van Kompany krijgt vorm: 'Met Gomez als linkse wingback'

Driemansverdediging van Kompany krijgt vorm: 'Met Gomez als linkse wingback'

14-07-2021 14:25
28

Vincent Kompany is volop op zoek naar de succesformule die RSC Anderlecht weer helemaal naar de Belgische top kan loodsen. Op tactisch vlak liet de trainer zich al ontvallen dat hij wel wat ziet in een nieuw systeem, met drie centrale verdedigers. Sergio Gomez zou daarin een opvallende rol gaan vervullen.

Een tweetal weken geleden pakte Anderlecht uit met de onverwachte komst van Gomez, die overgenomen werd van Borussia Dortmund. De Duitse grootmacht leende hem vorig seizoen echter uit aan SD Huesca, een club uit zijn thuisland Spanje. Daar deed Gomez voornamelijk dienst als linksachter. Dat is Kompany ook ter ore gekomen, want hij plant hetzelfde te doen.

Volgens Sport/Voetbalmagazine zal Gomez de komende tijd geregeld uitgespeeld worden als linkerwingback. De driemansverdediging van Kompany zou in principe bestaan uit Hannes Delcroix, huurling Taylor Harwood-Bellis en Wesley Hoedt bestaan. Op links moet Gomez dan de strijd aangaan met Bogdan Mykhaylichenko, die niet helemaal in de bovenste schuif ligt bij Kompany. Onlangs mocht de Spanjaard al eens proeven van zijn nieuwe positie in het oefenduel met AZ (1-1).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie