Advocaat doet boekje open over Rode Duivels: Ruimte met koelkast

Advocaat doet boekje open over Rode Duivels: "Ruimte met koelkast"

14-07-2021 13:00
10

Dick Advocaat was van oktober 2009 tot april 2010 bondscoach van de Rode Duivels. Hij verliet de Belgen echter heel snel voor Rusland. Advocaat koos voor het geld, maar ergerde zich ook aan het amateurisme bij de KBVB.

Advocaat wist soms niet wat hij zag bij de KBVB. "Ik kreeg met mijn assistenten een ruimte toegewezen met de koelkast en het kopieerapparaat, terwijl anderen daar de grootste kamers hadden", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

"Nu waren wij daar maar twee keer in de week en werkten zij daar fulltime, maar die mensen moesten steeds in onze kamer zijn, voor een kopietje of iets fris, terwijl wij daar zaten te bespreken. Op dat moment was de bondscoach niet zo belangrijk bij de Belgische voetbalbond, had ik het idee."

Het vertrek van Advocaat zette kwaad bloed bij de fans. "Kennelijk heb ik er toch wat gedaan en ik begrijp de teleurstelling ook wel dat ik net toen vertrok. Er was iets op gang gebracht, het werd allemaal wat professioneler, en ik had me daar ook mee verbonden". Het aanbod van de Russen was echter niet te weigeren...