'Malen bereikt persoonlijk akkoord: PSV ligt nog dwars met miljoeneneis'

'Malen bereikt persoonlijk akkoord: PSV ligt nog dwars met miljoeneneis'

14-07-2021 12:24
1

De kans is groot dat Donyell Malen op korte termijn een toptransfer maakt. Het Borussia Dortmund van Axel Witsel, Thomas Meunier en Thorgan Hazard heeft volgens Sport Bild een persoonlijk akkoord bereikt met de 22-jarige aanvaller van PSV en het Nederlands elftal.

De transfer van Malen naar Dortmund is de laatste dagen in een stroomversnelling beland, claimt Sport Bild. Volgens het Duitse medium is de PSV'er, wiens zakelijke belangen worden behartigd door Mino Raiola, akkoord gegaan met een meerjarig contract in Duitsland.

Dat de miljoenendeal nog niet helemaal rond is, ligt aan PSV en Dortmund. De Eindhovense club eist naar verluidt 30 miljoen euro voor Malen, terwijl BVB bereid is tot 25 miljoen euro te gaan. Een akkoord tussen de twee clubs zou wel 'zeer waarschijnlijk' zijn.

PSV-maatje Noni Madueke gold lange tijd als alternatief voor Malen, maar volgens Sport Bild is de negentienjarige Engelsman geen optie meer voor Dortmund. De Duitsers hebben behoefte aan een nieuwe aanvaller na het vertrek van Jadon Sancho naar Manchester United voor 85 miljoen euro.

"We hebben natuurlijk gekeken hoe we het moeten opvangen", liet de nieuwe Dortmund-trainer Marco Rose al weten. "We krijgen geen nieuwe Jadon, maar dit is wel een kans om onze selectie opnieuw in te richten." Rose kan Thorgan Hazard en toptalent Giovanni Reyna ook gebruiken als Sancho-vervanger.

Luuk de Jong is de topkandidaat om Malen te vervangen bij PSV. De dertigjarige spits van Sevilla kan wellicht met de Malen-miljoenen worden verleid tot een terugkeer. Malen zou overigens ook op het lijstje bij Liverpool staan.