UPDATE: Goal De Bruyne niet verkozen tot Mooiste Doelpunt van het EK

UPDATE: Goal De Bruyne niet verkozen tot Mooiste Doelpunt van het EK

14-07-2021 11:20 Laatste update: 17:48
9

De goal van Kevin De Bruyne tegen Denemarken is genomineerd voor Doelpunt van het EK. De UEFA heeft tien genomineerden bekendgemaakt. Fans kunnen stemmen op de website.

De Rode Duivels hadden het moeilijk tegen Denemarken tot Kevin De Bruyne op het veld kwam en de wedstrijd eigenhandig omdraaide. De 1-2 was dan ook van mooie makelij. Een combinatie via Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Thorgan en Eden Hazard werd afgewerkt door KDB met een knap afstandsschot.

Ook een doelpunt tégen de Rode Duivels is genomineerd. De goal van Lorenzo Insigne in de kwartfinale is ook één van de kanshebbers. Patrik Schick (Tsjechië), Andriy Yarmolenko (Oekraïne), Federico Chiesa (Italië), Alvaro Morata (Spanje), Cristiano Ronaldo (Portugal), Paul Pogba (Frankrijk), Mikkel Damsgaard (Denemarken) en Luka Modric (Kroatië) zijn de andere genomineerden.

Update: Niet Kevin De Bruyne, maar Patrik Schick maakte het mooiste doelpunt van het EK. Dat laat de UEFA op de officiële kanalen weten. De Tsjech maakte tegen Schotland een heerlijk doelpunt vanaf de middenlijk.