Beerschot eert Steenackers mét 2.750 supporters op het Kiel

Beerschot eert Steenackers mét 2.750 supporters op het Kiel

14-07-2021 10:45

Beerschot speelt woensdagavond de Memorial Marc Steenackers tegen FC Utrecht. Het is inmiddels meer dan vier jaar geleden dat de algemeen directeur van Beerschot overleed in een verkeersongeluk.

Voor het eerst sinds 17 oktober 2020 mag Beerschot mét fans spelen, al zijn het er wel maar 2.750. Met FC Utrecht heeft het alvast een sterke tegenstander gestrikt. FC Utrecht won in deze voorbereiding al van KV Mechelen, KAA Gent én Club Brugge. Tegen Antwerp en Anderlecht bleven de Nederlanders wel steken op een gelijkspel.

Beerschot organiseert de Memorial voor de vierde keer. In de eerste twee edities verloor het van achtereenvolgens KAA Gent en Aris Thessaloniki. In 2019 won het voor het eerst, toen tegen Panathinaikos. Vorig jaar kon Steenackers door de coronacrisis niet worden herdacht met een wedstrijd, maar nu staat Beerschot dus weer paraat. 

Steenackers was amper 43 jaar oud toen hij overleed. Hij was één van de grote motoren achter de fusie met KFCO Wilrijk, die in 2013 werd voltrokken.