KAA Gent kijkt David in de ogen: Speciaal plaatsje in mijn hart

KAA Gent kijkt David in de ogen: "Speciaal plaatsje in mijn hart"

14-07-2021 07:15
7

Jonathan David gaat woensdag enkele oude bekenden terugzien. KAA Gent speelt namelijk een oefenpartij tegen Lille. De Canadees kan terugkijken op een geslaagd eerste seizoen in de Ligue 1, waar hij zelfs kampioen werd.

In zijn eerste in de Ligue 1 scoorde hij meteen dertien goals. "De verwachtingen waren hooggespannen, dat klopt, maar ik heb mezelf geen extra druk opgelegd", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Als ik Frankrijk en België vergelijk, dan had ik het gevoel dat er in Frankrijk toch sterker wordt verdedigd dan in België. Ik word ook gedwongen om meer aandacht te besteden aan mijn positiespel. Details zijn hier nog doorslaggevender dan in België."

David keert KAA Gent zeker niet de rug toe. "Als het past, pik ik zeker nog een wedstrijdje mee van AA Gent. La Gantoise zal voor altijd een speciaal plaatsje hebben in mijn hart, zij hebben mij de kans gegeven om mijn carrière te lanceren in Europa. Ze hebben er een minder seizoen opzitten, maar ik hoop dat ze snel weer meestrijden voor de prijzen. Met Elisha Owusu heb ik nog het meeste contact, maar dit is het ideale kanaal om iedereen bij AA Gent het allerbeste te wensen."

De transfer van David brak alle records in de Jupiler Pro League. Lille heeft maar liefst 32 miljoen euro betaald voor de Canadees, maar heeft daar zeker nog geen spijt van.