OFFICIEEL: Bacca (ex-Club) zwaait af met EL-triomf, maar trekt amper 200 km verder

OFFICIEEL: Bacca (ex-Club) zwaait af met EL-triomf, maar trekt amper 200 km verder

13-07-2021 23:20
2

Carlos Bacca heeft niet lang moeten wachten op een nieuwe werkgever. Pas vorige week maakte Villarreal CF bekend dat de ex-spits van Club Brugge niet langer aan boord mocht blijven in de gele onderzeeër, nu tekende hij een overeenkomst bij Granada FC.

Op haar eigen website kondigt het Spaanse nummer negen van afgelopen seizoen aan dat het met Bacca een extra aanvaller gevonden heeft. Op zijn 34e geniet de Colombiaan nog steeds een uitstekende reputatie in La Liga. Sinds hij medio 2017 bij Villarreal neerstreek, zette hij de netten 28 keer bol in competitieverband. Ruim de helft van dat aantal viel wel in zijn eerste seizoen.

Toch is Granada trots om Bacca aan te kondigen, te meer omdat hij de allereerste aanwinst van het tussenseizoen is. Woensdagmiddag zal hij officieel voorgesteld worden op een persmoment. Bacca trekt de deur bij Villarreal alvast in schoonheid toe, met de verrassende triomftocht in de Europa League van afgelopen lente als summum. In die campagne trof de voormalige Bruggeling zelf drie keer raak. In de finale tegen Manchester United lukte dat niet, maar hij verscheen wel aan de aftrap.

Overigens was Granada een bevoorrecht getuige van de knappe prestaties van Villarreal (en Bacca). Vorig seizoen trad het zelf namelijk voor het eerst in haar geschiedenis Europees aan. Het parcours in de Europa League kreeg meteen een historisch karakter. Pas in de kwartfinale werd Granada gestuit door de latere finalist, Man Utd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s