EK-winnaar Jorginho: Het was mijn kinderdroom om voor Brazilië te spelen

EK-winnaar Jorginho: "Het was mijn kinderdroom om voor Brazilië te spelen"

13-07-2021 21:45 Laatste update: 22:09

Jorginho was van vitaal belang voor Italië in haar EK-winst. De Italiaans international, die in Brazilië geboren werd, liet weten in Gazetta Dello Sport dat het zijn kinderdroom was om ooit voor Brazilië te spelen.

Hij kon Italië vanop de stip Europees kampioen maken, maar Jorginho mistte zijn elfmeter in de penaltyreeks in EK-finale tegen Engeland. Italië won alsnog de finale en Jorginho werd door de UEFA verkozen in het Team van het toernooi. Maar voor hetzelfde geld had Jorginho deze zomer op de Copa America gespeeld in plaats van op het EK.

Jorginho werd 29 jaar geleden geboren in het Braziliaanse Imbituba. Op 15-jarige leeftijd verhuisde hij naar Italië, het land vanwaar zijn over-overgrootvader afkomstig is en waardoor Jorginho voor Italië kan spelen.

In een interview met Gazetta Dello Sport liet de Chelsea-middenvelder optekenen dat hij ervan droomde om voor Brazilië te spelen, maar dat Italië hulp nodig had. Hij verwijst hiermee naar de moeilijke periode waar Italië doorging na de periode waarin hij debuteerde voor de Azzurri. Het slaagde er toen niet in om zich te kwalificeren voor het WK 2018 in Rusland. "Mijn hart zei 'Italië heeft je nodig'. Dus daarom maakte ik die keuze en ik ben er eerlijk gezegd heel blij mee", aldus Jorginho.