Arsenal begint met valse noot aan seizoensvoorbereiding na blunder doelman

13-07-2021 21:00 Laatste update: 21:33

Na twee opeenvolgende achtste plaatsen in de Premier League, hopen de Gunners het komend seizoen een stuk beter te doen. De Londense club mistte echter haar start van de voorbereiding volledig. Arsenal verloor met 2-1 tegen het Schotse Hibernian FC.

Arsenal speelde dinsdag haar eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe Premier League-seizoen. Het stond tegenover Hibernian, dat afgelopen seizoen derde eindigde in de Schotse eerste klasse. Voor Arsenal werd het een wedstrijd om snel te vergeten.

Na 21 minuten kwam Hibernian op voorsprong na een stevige blunder van doelman Arthur Okonkwo. Na net geen zeventig minuten zag de situatie voor Arsenal er nog benaderder uit: Hibernian verdubbelde haar voorsprong. Jeugdproduct Emile Smith-Rowe kon nog milderen tot 2-1 in minuut 82. Arsenal wist de scheve situatie niet meer recht te trekken en zal uit een ander vaatje moeten tappen in de volgende oefenwedstrijden.