'Italianen schenken bloemen aan Genkse horeca-uitbaters na EK-finale'

'Italianen schenken bloemen aan Genkse horeca-uitbaters na EK-finale'

Gepubliceerd: dinsdag 13 juli 2021 om 18:30di 13-07-2021 om 18:30

Italië kroonde zich zondag voor de tweede keer in haar geschiedenis tot Europees kampioen voetbal. Dat werd in Genk, dat een grote Italiaanse gemeenschap heeft, stevig gevierd. Door sommigen iets te stevig met enkele vernielingen tot gevolg. De Italiaanse gemeenschap kwam de dag na de gewonnen finale wel met een mooi gebaar, dat is te lezen in Het Belang van Limburg.

Overal in België vierden Italianen hun overwinning tegen Engeland in de EK-finale. Dat gebeurde niet op alle plekken zonder schade. Zo kwamen er in de loop van zondagnacht verschillende meldingen binnen van schade aan horecaterrassen, zo stelt in Het Belang van Limburg. Enkele Genkse horaca-uitbaters vonden hun terras beschadigd terug. Maar de Italiaanse gemeenschap liet zich de dag na de finale van haar beste kant zien.

Italiaanse bloemen
Toen het voor de Genkse Italianen duidelijk werd voor welke schade de feestnacht had gezorgd, schoten ze in actie. Op vele terrassen waren bloemen gesneuveld of verdwenen en Francesco Muroni ging samen met enkele Italiaanse vrijwilligers nieuwe bloemen kopen voor de horeca-uitbaters. "Uiteraard in de Italiaanse kleuren groen, wit en rood", aldus Muroni. Verder stelt hij dat hij het beklaagd dat er dingen sneuvelden tijdens het feest. "Met nieuwe bloemen hopen we toch te tonen dat Italianen warme mensen zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws