Lukaku speelt volgend seizoen in slangenprint bij Internazionale

Lukaku speelt volgend seizoen in slangenprint bij Internazionale

13-07-2021 18:15
3

Nadat Internazionale afgelopen seizoen afweek van hun zwart-blauwgestreepte design met een zigzag-patroon, spelen de Italiaanse kampioen en Romelu Lukaku het volgend seizoen in een slangenpatroon.

Op haar officiële kanalen maakte Internazionale dinsdag haar nieuwe thuistruitje voor volgend seizoen bekend. Het koos voor een bijzonder ontwerp dat afwijkt van de gekende zwart-blauwe strepen van de Nerrazzuri. Het nieuwe shirt is donkerblauw met lichtblauwe slangenschubben. Dat slangenpatroon is niet zomaar gekozen. Het symbool van Inter is namelijk Il Biscione, afwel de grasslang of adder. In het oude logo van de Milanese club was zelfs zo'n Biscione te zien.

Nieuw logo naast Scudetto
Verder is op het shirt het nieuwe logo te zien. Dit logo werd in de loop van vorig seizoen bekend gemaakt, en is een gesimplifieerde, modernere versie van het vorige logo. Naast het embleem is er ook een Italiaans vlaggetje te zien in een schild. Deze Scudetto-badge is ieder seizoen te zien op de landskampioen van het vorige seizoen, in de geval dus Inter. De club van Lukaku werd met twaalf punten voorsprong op stadsrivaal AC Milan kampioen. Mede dankzij 24 doelpunten van Romelu Lukaku.