Engeland moet vrezen: UEFA start disciplinair onderzoek naar gedrag Engelse fans

Engeland moet vrezen: UEFA start disciplinair onderzoek naar gedrag Engelse fans

Gepubliceerd: dinsdag 13 juli 2021 om 18:00di 13-07-2021 om 18:00

De UEFA heeft een disciplinaire procedure aangekondigd tegen Engeland, naar aanleiding van het gedrag van sommige supporters voorafgaand aan de EK-finale tegen Italië.

Dat melden verschillende Engelse media. De EK-finale van zondagavond werd ontsierd door rellen en onrust buiten Wembley. Meerdere fans zonder wedstrijdtickets bestormden voor de wedstrijd de voetbaltempel om zo toch het stadion in te kunnen.

Niet alleen vanwege de bestorming, maar ook vanwege het betreden van het veld door supporters, het gooien van voorwerpen naar spelers, het verstoren van het Italiaanse volkslied en het afsteken van vuurwerk, start de UEFA nu een disciplinair onderzoek naar de gebeurtenissen.

In de finale won Italië na strafschoppen van Engeland. Luke Shaw zorgde voor een vroege explosie van vreugde aan Engelse zijde door de 1-0 binnen te hameren, maar na de goal van Leonardo Bonucci in de tweede helft lieten de Azzurri het zonder al te veel problemen aankomen op strafschoppen. Daarin groeide Gigi Donnarumma uit tot de held.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: EK 2020 Engeland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws