UEFA deelt 'Elftal van Euro 2020': Lukaku in de punt, vijf Italianen in steun

UEFA deelt 'Elftal van Euro 2020': Lukaku in de punt, vijf Italianen in steun

13-07-2021 11:46
5

Nu Euro 2020 er helemaal op zit, heeft de UEFA nog een laatste onderscheiding uit te reiken. Elf spelers hebben namelijk een plek gekregen in het 'Elftal van het Toernooi'. Daarbij hoort ook één Rode Duivel: Romelu Lukaku.

Het hoeft niet te verbazen dat eindlaureaat Italië hofleverancier speelt van het fictieve elftal. Met vijf zijn ze in totaal, de leden van La Squadra. Gianluigi Donnarumma verdedigt niet toevallig het doel. De boomlange doelman werd eerder zelfs uitgeroepen tot 'Speler van het Toernooi'. Voor zijn neus staan met Leonardo Bonucci en Leonardo Spinnazzola twee oude bekenden. Ook controleur Jorginho en rechtsvoor Federico Chiesa krijgen een stekje.

Ondanks de verloren finale is er ook erkenning voor het parcours van de Engelsen. Kyle Walker en Harry Maguire nemen de honneurs achterin waar, terwijl Raheem Sterling op links voor gevaar moet zorgen. De vleugelflitser van Manchester City was goed voor drie belangrijke treffers. Ook halve finalisten Denemarken en Spanje worden beloond voor hun knappe toernooi. Pierre Hojbjerg en Pedri bevolken het middenveld mee.

En dan is er dus nog Lukaku. De recordschutter van de Rode Duivels moet ook voor de UEFA doelpunten verzorgen. Op Euro 2020 schoot hij vier keer raak, waaronder een penalty in de verloren kwartfinale tegen Italië. Lukaku krijgt de voorkeur op onder meer Harry Kane, Cristiano Ronaldo en Robert Lewandowski. Niet slecht!