Zonder Ferrera en Mikautadze rekent Seraing vooral op Condom: Doel is handhaving

Zonder Ferrera en Mikautadze rekent Seraing vooral op Condom: "Doel is handhaving"

13-07-2021 10:33
1

RFC Seraing staat op de rand van een groot avontuur. Voor het eerst in 25 jaar tijd treedt de club weer toe tot de elite van het Belgische voetbal. De vraag rijst echter steeds meer of het verblijf in Eerste Klasse A niet beperkt zal blijven tot één schamel jaartje ...

Traditioneel verzetten promovendi in het tussenseizoen hemel en aarde om de spelerskern zo kwaliteitsvol mogelijk op te krikken, maar bij Seraing lijkt het omgekeerde het geval. De voorbije weken was het behoorlijk stil in Luik, op enkele terugkeerders van moederclub FC Metz na dan. Bovendien vertrokken met trainer Emilio Ferrera (KAA Gent) en goalgetter Georges Mikautadze (terug naar Metz) de twee belangrijkste krachten.

Seraing rekent dan ook vooral op de ervaring van Jordi Condom, de opvolger van Ferrera. Die was eerder aan de slag bij KAS Eupen en kent dus het klappen van de zweep in 1A. "Ons doel is de handhaving. En alles wat daarbovenop zou komen, is bonus", windt Condom bij Het Nieuwsblad geen doekjes om de ambities. De coach hoopt vooral dat er de komende weken nog wat ervaring bij komt. Dat zal nodig zijn, waarschuwt hij.

In de strijd om het behoud is Condom echter niet van plan om zijn principes overboord te gooien. "Ik heb een zeker DNA: de Spaanse stijl. Ik ontwikkel ook graag jonge spelers", vertelt de coach, zelf een Spanjaard. Daarvoor heb je natuurlijk ook kwaliteit nodig. Condom rekent naar eigen zeggen nog op vier of vijf nieuwkomers voor aanvang van het seizoen.