'Diagne (ex-Club) traint weer bij Galatasaray, maar krijgt meteen boete te dokken'

'Diagne (ex-Club) traint weer bij Galatasaray, maar krijgt meteen boete te dokken'

13-07-2021 09:16

Mbaye Diagne lijkt zijn loopbaan opnieuw verder te zetten bij Galatasaray. Sinds maandag is het Senegalese woelwater, die zich in het verleden onmogelijk maakte bij Club Brugge, weer aan het trainen in de Turkse hoofdstad. Op dag één mocht hij er echter meteen zijn portefeuille bovenhalen.

Het Turkse Sabah Spor weet immers dat Diagne eigenlijk te laat aansloot bij de voorbereiding van Galatasaray. Die vatte al op 1 juli aan, maar de spits tekende pas deze maandag, de 12e dus, weer present. Voor die elf dagen afwezigheid zal hij een bedrag moeten ophoesten. Hoeveel die som juist bevat, is niet geweten.

Eens die formaliteiten achter de rug zijn, zal Diagne opnieuw volop zijn kans krijgen bij Galatasaray, zo luidt het in de Turkse media. Dat is best opvallend, aangezien Cim Bom hem vorige winter nog uitleende aan het Engelse West Bromwich Albion. In de Premier League deed Diagne het niet onaardig, met drie treffers uit veertien basisplaatsen.

Aangezien Diagne voor Nieuwjaar ook al negen keer raak trof bij Galatasaray, kan hij best tevreden terugblikken op het afgelopen seizoen. Zo lijkt zijn faliekante passage in Brugge, waar hij al snel uit de gratie viel door zijn vele fratsen, stilaan vergeten.