KVM kocht goed in: 'Sterke Kameroener, gretige Cuypers, nog bidden voor Shved'

KVM kocht goed in: 'Sterke Kameroener, gretige Cuypers, nog bidden voor Shved'

Gepubliceerd: dinsdag 13 juli 2021 om 09:02di 13-07-2021 om 09:02

Ook KV Mechelen heeft de voorbije week een tandje hoger geschakeld in aanloop naar het nakende seizoen. Oefenwedstrijden tegen Roda JC en Standard Luik (die allebei op 2-2 eindigden) deden het beste vermoeden. Gazet van Antwerpen maakt de voorlopige balans op van de spelerskern.

In doel lijkt Wouter Vrancken er nog niet helemaal uit. Zowel Gaëtan Coucke als Yannick Thoelen kregen kansen, waarbij beide goede en minder goede dingen lieten bewonderen. GvA vermoedt dat Coucke momenteel een streepje voor heeft. Ook vorig seizoen mocht de Limburger aan de competitie beginnen, maar na enkele zwakkere prestaties verdween hij naar de bank.

Op het middenveld is KV Mechelen met Steven Defour en Aster Vranckx absoluut kwaliteit kwijt, maar de club haalde wel veelbelovende vervangers in huis, oordeelt de krant. Samuel Oum Gouet, de Kameroener die overgenomen werd van SCR Altach, doet denken aan Joachim Van Damme, terwijl ook de Braziliaan Vinicius Souza (vorig seizoen nog bij Lommel SK) mooie adelbrieven heeft. Verder rekent Vrancken opnieuw op de jeugd. Senne Ceulemans en Jannes Van Hecke maakte alvast sier.

Spits genoeg, maar wat op de flank?
Ook voorin ziet GvA in eerste instantie weelde rondlopen. De ervaren Igor De Camargo kan liefst vier collega-spitsen ondersteunen: Hugo Cuypers, Ferdy Druijff, Gustav Engvall en Kerim Mrabti. Vooral die eerste deed het de voorbije weken uitstekend. Zijn 'energieke stijl' ligt het systeem van Vrancken als gegoten. 

Zit er dan geen hiaat in de huidige kern van Malinwa? Toch wel, want op de flanken is de spoeling behoorlijk dun. Eigenlijk is enkel Nikola Storm, aan het einde van vorig seizoen helemaal ontbolsterd, een volwaardige vleugelaanvaller. Daar heeft KVM wel nog een optie achter de hand: een terugkeer van Marian Shved. De Oekraïense klasbak zit voorlopig echter nog vast bij Celtic FC.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Waar eindigt KV Mechelen in de JPL 2021-2022?

(246 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws